Kosten

Voorafgaande toestemming door zorgverzekeraar noodzakelijk

Voor de behandelingen van Privatklinik Neuss heeft u voorafgaand toestemming (machtiging) nodig van uw zorgverzekeraar. Die toestemming is meestal geen probleem wanneer:

  • U een verwijzing van een huisarts of een doorverwijzing van een medisch specialist indient bij uw zorgverzekeraar
  • U een aanvraag van de behandelende specialist van Privatklinik Neuss (dat wil zeggen dat de specialist aangeeft welke behandeling hij gaat uitvoeren) instuurt naar uw zorgverzekeraar

Klik hier voor een overzicht van de contactgegevens van de verschillende zorgverzekeraars voor de aanvraag van voorafgaande toestemming. Indien de zorgverzekeraar zijn aanvraagformulier voor medische behandeling in het buitenland openbaar via internet beschikbaar heeft gesteld is deze opgenomen in het overzicht. Wanneer geen aanvraagformulier van uw zorgverzekeraar in het overzicht is opgenomen dan kunt u het beste even contact opnemen met de klantenservice van uw zorgverzekeraar via het telefoonnummer die in het overzicht is aangegeven.

Twee mogelijkheden voor de betaling en vergoeding van de kosten

Ten aanzien van de betaling en vergoeding van de kosten van de behandeling van Privatklinik Neuss bieden zorgverzekeraars veelal twee mogelijkheden: op basis van de polisvoorwaarden of een financiële garantieverklaring van de zorgverzekeraar.

Toestemming op basis van de polisvoorwaarden

Wanneer op basis van uw aanvraag toestemming wordt verleend kan uw zorgverzekeraar u erop wijzen dat u zelf de nota van Privatklinik Neuss ontvangt en betaalt en dat u van de zorgverzekeraar volgens de polisvoorwaarden een vergoeding krijgt. Maximaal het Nederlands tarief voor een vergelijkbare ingreep. De prijzen van de Privatklinik Neuss zijn ongeveer gelijk of lager dan de Nederlandse tarieven voor de betreffende ingrepen. Op de pagina prijzen en tarieven zijn de gehanteerde prijzen van Privatklinik Neuss voor de verschillende ingrepen aangegeven.

Financiële garantieverklaring

Wanneer uw toestemming van uw zorgverzekeraar heeft gekregen voor de behandeling, is het raadzaam uw verzekeraar ook om een financiële garantieverklaring te vragen, met daarin het maximaal te vergoeden bedrag. Door deze verklaring aan uw behandelaar te overhandigen, kunt u mogelijk voorkomen dat u de rekening eerst zelf moet voldoen. Het Zorgloket Duitsland (telefoonnummer 077 – 4771970) kan hierbij ondersteuning bieden.

Extra services worden niet vergoed door zorgverzekeraars

Slechts de kosten van de extra services (zoals wellness en kapper) komen niet voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking. Deze extra services die u individueel extra boekt, worden dan ook apart berekend.