Informatie voor verwijzers

Over Privatklinik Neuss

Hoge kwaliteit en tevredenheid

In onze kliniek worden alle operatieve ingrepen uitgevoerd door specialisten met jarenlange ervaring en een uitstekende reputatie in hun vakgebied. De kwaliteit van de medische en verpleegkundige zorg van onze patiënten heeft in onze kliniek de hoogste prioriteit. Daarom voldoen wij vanzelfsprekend aan alle wettelijke kwaliteitseisen en worden de gegevens hieromtrent gepubliceerd in ons kwaliteitsbericht. Ons kwaliteitsbericht is hier te lezen (in het Duits).

Onze patiënten zijn tevreden patiënten. In het klanttevredenheidsonderzoek van AOK Rheinland / Hamburg staat Privatklinik Neuss dan ook op nummer 1 als beste kliniek van het Rijnland. Lees hier meer over het klanttevredenheidsonderzoek.

Dochteronderneming van het academische ziekenhuis van de universiteit van Düsseldorf

Privatklinik Neuss bevindt zich in hetzelfde gebouw als de Rheintor Klinik en maakt gedeeltelijk gebruik van diens (ondersteunende) diensten. De twee klinieken zijn dochterondernemingen van de Städtischen Kliniken Neuss- Lukaskrankenhaus, een academisch ziekenhuis van de universiteit van Düsseldorf. Er wordt nauw met de hoofdvestiging, dat op circa 2 km afstand ligt, samengewerkt. Indien wegens onvoorziene zware complicaties een verplaatsing naar een intensive care afdeling nodig is, dan geschiedt dit onmiddellijk daarheen. Zo is gegarandeerd dat onze patiënten te allen tijde de best mogelijke medische zorg krijgen.

Korte wachttijden

Na indicatiestelling kan -indien gewenst- de operatie op zeer korte termijn plaatsvinden. Bij verruit de meest patiënten (circa 95%) kan binnen twee weken na indicatiestelling de operatie worden uitgevoerd. Privatklinik Neuss kan echter pas de operatie inplannen wanneer zeker is dat de operatie noodzakelijk en mogelijk is en een bevestiging van de patiënt is ontvangen. Om te kunnen vaststellen dat de operatie noodzakelijk en mogelijk is heeft Privatklinik Neuss van de verwijzer de röntgenfoto’s van de patiënt nodig. Ook kan de verwijzer Privatklinik Neuss informeren over de gezondheidstoestand van de patiënt (heeft hij of zij bijvoorbeeld coronaire hartziekten, diabetes mellitus, astma of een allergie). Met deze informatie kan de arts van Privatklinik Neuss beslissen of een operatie mogelijk is.