Behandelingen

Privateklinik Neuss biedt hoge kwaliteit

De kwaliteit van de medische en verpleegkundige zorg van onze patiënten heeft in onze kliniek de hoogste prioriteit. Daarom voldoen wij vanzelfsprekend aan alle wettelijke kwaliteitseisen. In het klanttevredenheidsonderzoek van OAK Rheinland / Hamburg staat Privatklinik Neuss dan ook op nummer 1 als beste kliniek. Lees hier meer over het klanttevredenheidsonderzoek.

Gespecialiseerd in orthopedische en neurochirurgische ingrepen

Privatklinik Neuss is gespecialiseerd in orthopedische en neurochirurgische ingrepen. In onze kliniek behandelen we onder andere de volgende aandoeningen:

  • Aandoeningen aan de wervelkolom (zoals hernia)
  • Gewrichtsslijtage heup en knie
  • Beschadiging aan de meniscus en kruisband
Behandelingen

Aandoeningen aan de wervelkolom (zoals hernia)

Onze wervelkolom heeft tijdens ons leven veel te verduren. De daaruit resulterende slijtageziekten veroorzaken meestal veel pijn en beperken de beweeglijkheid en stabiliteit aanzienlijk.

Een typische slijtageziekte is de hernia. Hierbij dringt de tussenwervelschijf door de beschermende kraakbeenring (labrum) in het wervelkanaal. Het gevolg is veel pijn en soms zelf gevoelstoornissen en verlammingsverschijnselen. Vaak veroorzaken slijtageverschijnselen van de wervelkolom ook botgroei aan de rand van de gewrichtsvlakken die het wervelkanaal en de daarin liggende zenuwen daardoor vernauwen (spinaal kanaal stenose). Vermindering van de sensibiliteit en motoriek van de benen zijn mogelijk.

Gemiddelde verblijfsduur

De gemiddelde verblijfsduur voor een rughernia operatie bedraagt 4 dagen. Voor een operatie voor het verwijderen van een tussenwervelschijf in het bereik van de lendenwervels enkelvoudig of meervoudig bedraagt de gemiddelde verblijfsduur respectievelijk 5 of 7 dagen.

Behandelingen

Gewrichtsslijtage heup en knie

Verkeerde belasting en overbelasting van de heup- en kniegewrichten, maar ook ontstekingen of aangeboren afwijkingen leiden tot slijtage van het beschermende gewrichtskraakbeen (artrose). Er ontstaat onherstelbare beschadiging aan het kraakbeen in de gewrichten, hetgeen meestal veel pijn veroorzaakt. Als conservatieve methodes niet voor een duurzame verzachting van de pijn kunnen zorgen, moet worden nagedacht over een operatief vervangen van de gewrichten.

Gemiddelde verblijfsduur

De gemiddelde verblijfsduur voor een heupoperatie met gewrichtsprothese bedraagt 6 dagen en de gemiddelde verblijfsduur voor een knieoperatie met gewrichtsprothese bedraagt 7-8 dagen.

Behandelingen

Beschadiging aan de meniscus en kruisband

Letsels aan de meniscus en kruisbanden zijn meestal sportblessures, maar kunnen ook ontstaan door een duurzame overbelasting en ouderdomsslijtage. De kruisbanden en ook de meniscus zorgen voor de nodige stabiliteit van het kniegewricht. Zowel scheuren in de kruisbanden als in de meniscus kunnen erg veel pijn veroorzaken en het gewricht op den duur beschadigen als er niet operatief wordt ingegrepen.

Gemiddelde verblijfsduur

De gemiddelde verblijfsduur voor een operatie van de beschadiging aan de meniscus bedraagt 1 dag en de gemiddelde verblijfsduur voor een operatie van de beschadiging aan de kruisband bedraagt 2 dagen.

Behandelingen